Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Кандидатът ще е един". ПП-ДБ ще работи за общо явяване със "Спаси София" на местните избори


Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, на "Спаси София" Борис Бонев и на "Демократична България" Христо Иванов. Колаж.
Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, на "Спаси София" Борис Бонев и на "Демократична България" Христо Иванов. Колаж.

Коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) ще работи за издигането на общ кандидат със "Спаси София" на местните избори през есента. Това потвърдиха в четвъртък пред бТВ Кирил Петков и Лена Бориславова.

Думите им идват, след като по-рано тази седмица лидерът на "Спаси София" Борис Бонев призова за обща кандидатура с ПП и ДБ за кмет на София, като поиска тя да бъде обявена възможно най-скоро.

"Демократичната ни общност от тези две коалиции и "Спаси София" ще работим заедно и кандидатът ще бъде един", каза Кирил Петков в четвъртък.

По думите му задачата на Лена Бориславова на местните избори ще бъде структурирането на екипите и дейността им. По-късно през деня самата Бориславова потвърди, че трите формации работят за издигането на общ кандидат заедно и с "Екипа на София" - гражданска организация от експерти по градските политики.

"Не мисля, че в момента партиен кандидат, разпознаваемо лице е най-доброто решение, за да има обединение около него", каза Бориславова в отговор на въпрос дали тя е възможен кандидат.

Още през ноември, когато "Спаси София" съобщи, че ще се регистрира и като политическа партия, Борис Бонев каза, че се водят разговори между неговата формация, ПП и ДБ за съвместно явяване.

Бонев многократно е казвал, че е готов да бъде кандидатът на обединението, но е склонен и да не се кандидатира, ако има друг кандидат, който да гарантира победа над ГЕРБ и мнозинство в Столичния общински съвет.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG