Връзки за достъпност

Извънредни новини

Втора бомба беше открита в руския град Белгород, властта нареди евакуация


Kамион отнася отломките от кола, пострадала при взрива на 21 април 2023 г.
Kамион отнася отломките от кола, пострадала при взрива на 21 април 2023 г.

На мястото на експлозията в руския град Белгород, където в четвъртък падна авиационна бомба от руски самолет Су-34, е открита още една бомба. Това съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

По думите му сапьори са открили бомбата. Специалистите по взривове на руското министерство на отбраната са решили да я неутрализират на полигон.

Руски военен самолет Су-34 пусна в четвъртък боеприпаса над града, който се намира близо до границата с Украйна. Последвалата експлозия образува кратер с радиус 20 метра.

Взривът нанесе щети на няколко паркирани коли. В една от жилищните сгради са унищожени четири апартамента. Пострадали са трима души. Руските военни казаха, че бомбата е пусната неволно.

Гладков каза, че ще бъдат евакуирани жителите на 17 жилищни блока в радиус от 200 метра. По предварителни данни става дума за над три хиляди души.

Според телеграм канала Baza въздушната бомба е под земята. По предварителна информация снарядът FAB-500 се е врязъл на седем метра дълбочина. Началникът на Министерството на извънредните ситуации за региона твърди, че намерените боеприпаси по експертна оценка не са взривоопасни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG