Връзки за достъпност

Извънредни новини

Втора бомба беше открита в руския град Белгород, властта нареди евакуация


Kамион отнася отломките от кола, пострадала при взрива на 21 април 2023 г.

На мястото на експлозията в руския град Белгород, където в четвъртък падна авиационна бомба от руски самолет Су-34, е открита още една бомба. Това съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

По думите му сапьори са открили бомбата. Специалистите по взривове на руското министерство на отбраната са решили да я неутрализират на полигон.

Руски военен самолет Су-34 пусна в четвъртък боеприпаса над града, който се намира близо до границата с Украйна. Последвалата експлозия образува кратер с радиус 20 метра.

Взривът нанесе щети на няколко паркирани коли. В една от жилищните сгради са унищожени четири апартамента. Пострадали са трима души. Руските военни казаха, че бомбата е пусната неволно.

Гладков каза, че ще бъдат евакуирани жителите на 17 жилищни блока в радиус от 200 метра. По предварителни данни става дума за над три хиляди души.

Според телеграм канала Baza въздушната бомба е под земята. По предварителна информация снарядът FAB-500 се е врязъл на седем метра дълбочина. Началникът на Министерството на извънредните ситуации за региона твърди, че намерените боеприпаси по експертна оценка не са взривоопасни.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG