Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Очи в очи". ГЕРБ покани ПП-ДБ на лидерска среща във вторник


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (ляво) и председателят на Народното събрание Росен Желязков (втори вляво)

ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) ще проведат лидерска среща във вторник, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

От ПП-ДБ не са коментирали участието си до момента. Срещата ще се състои от 10:30 часа в зала „Запад“ на Народното събрание (НС), като целта ѝ ще бъде търсене на консенсус по основни теми в контекста на предстоящото връчване на първия проучвателен мандат от президента Румен Радев.

В следващите дни през седмицата ГЕРБ-СДС ще покани на срещи и лидерите на останалите парламентарно представени партии в 49-ото НС. От пресцентъра съобщават също, че представителите на медиите ще бъдат поканени за протоколни кадри в началото, а след срещата ГЕРБ-СДС ще направи изявление и ще отговори на въпросите на медиите.

По-рано в понеделник Росен Желязков, председател на НС и депутат от ГЕРБ-СДС, каза в телевизионния ефир, че най-естественото в настоящата политическа ситуация е да има лидерска среща. "Докато не отмине дистанцираното говорене и не се седне на разговор очи в очи, всичко е възможно", каза той.

В неделя съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков каза, че партията му иска да има правителство, в което обаче да няма министри на ГЕРБ. Преди близо седмица двете партии договориха обща законодателна рамка.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG