Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бюджет и закони са програма минимум за Борисов, а правителство - програма максимум


Бойко Борисов
Бойко Борисов

Програма минимум - да имаме бюджет, най-важни определени закони и чак тогава да отиваме на избори и да се "почва отначало". Така Бойко Борисов описа плана на ГЕРБ в преговорите, който се водят с ПП-ДБ на среща с активисти на партията, излъчвана на живо на фейсбук профила на Борисов. Той обясни, че са важни законите за получаване на финансиране от ЕС по Плана за възстановяване и устойчивост.

Борисов, който по-рано днес се срещна в "лидерска среща" с лидерите от коалицията ПП-ДБ, каза на актива си, че е останал с "впечатлението, че сме една партия" от общите приоритети между двете формации. На срещата в Народно събрание ГЕРБ-СДС отново настоя двете коалиции да съставят правителство заедно. От"Продължаваме промяната - Демократична България", (ПП-ДБ) отново казаха, че няма да подкрепят правителство с първия мандат на ГЕРБ. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска да види проектокабинета на ПП-ДБ, за да реши дали да ги подкрепи. ПП-ДБ пък предложи двете коалиции да разработят обща управленска програма, на която да стъпи бъдещо правителство.

"Да не останете с впечатление, че вече не сме опоненти или нещо се е променило в твърдостта на двете партии", уточни лидерът на ГЕРБ пред съпартийците си. Борисов каза няма напредък по съставянето на правителство, има напредък по управленската програма. Мисля, че колегите все още не са готови да отговорят на нашата диалогичност, добави Борисов. Ако до връчването на първия мандат ГЕРБ нямат отговори от ПП-ДБ, ще предложат кабинет на малцинството, стана ясно от думите на лидера на партията.

Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова каза, че ГЕРБ и "Продължаваме промяната" -" Демократична България" са се договорили да внесат веднага съвместно два законопроекта. Те са:

- за защита от домашното насилие

- за създаване на дружества с променлив капитал.

Общо определените от ГЕРБ и "Продължаваме промяната" - "Демократична България" като приоритетни законопроекти са около 30.

След тези две години само нестандартно управление може да ни извади от сегашната криза, каза лидерът на ГЕРБ.

XS
SM
MD
LG