Връзки за достъпност

Извънредни новини

Окръжният съд в Перник задържа за постоянно мъж, обвинен в убийството на жена си


Илюстративна снимка.

Окръжният съд в Перник постанови в понеделник постоянен арест за Димитър Димитров. Той беше арестуван и обвинен в петък за убийството на съпругата му Анита Димитрова.

Въпреки че предметът, с който е извършено престъплението, все още не е намерен, по делото има достатъчно доказателства, уличаващи обвиняемият, прие съдът.

По време на заседанието на магистратите в понеделник стана ясно, че по кокалчетата на ръцете на Димитров са установени охлузвания, а съпругата му е починала от съчетана травма - черепно-мозъчна, аспирация на кръв в белите дробове и кръвозагуба.

Освен това охранителна камера е заснела как обвиняемият изхвърля чувал в контейнер за боклук, където впоследствие са били открити окървавени дрехи.

Пернишкият окръжен съд посочи още в определението си, че ако Димитров бъде пуснат на свобода с по-лека мярка за неотклонение, той може да се укрие или да извърши престъпление.

По случая вече стана известно, че съпругата му Анита е подавала сигнали за домашно насилие в миналото и дори е успяла да изкара ограничителна заповед спрямо мъжа си. Въпреки това двамата отново са се събрали.

Жената е била открита мъртва от своя баща и двете си деца - на 14 и 16 години. Едно от тях впоследствие е подало и сигнал за убийството, съобщиха от пернишката полиция.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG