Връзки за достъпност

Извънредни новини

Джоан Колинс - неостаряващата жива легенда на Холивуд


На 23 май актрисата Джоан Колинс навършва 90 години.
На 23 май актрисата Джоан Колинс навършва 90 години.

Бляскава и талантлива. Безупречна. Една от живите легенди на Холивуд - Джоан Колинс, има дълга писателска и актьорска кариера. Тя е Човек на деня на Свободна Европа.

Тя се прочува едва на 22 години с ролята си на жена вампир, но и до днес я наричат жената вамп заради изтънчената красота, безупречния стил и влиянието ѝ върху мъжете. На 23 май актрисата и писателка Джоан Колинс навършва 90 г.

Дебютира на сцената на 9-годишна възраст. На 17 вече е подписала първия си договор с филмова студия в родната си Великобритания, а пет години по-късно и е в Холивуд.

Джоан Колинс е преди всичко актриса. Въпреки това тя е и автор на бестселъри, продуцент и предприемач. Наричат я една от живите легенди на Холивуд и има защо - участвала е в над 130 филмови и телевизионни продукции и не спира да играе и до момента.

Колинс става известна още с първата си роля - на вампирка във филма "Момичето в червено кадифе" (1955), но изключителната ѝ популярност идва с ролята на отмъстителната бивша съпруга на петролен магнат в една от най-високо оценените телевизионни драми на всички времена - сериала "Династия", която ѝ носи един от двата Златни глобуса.

Джоан Колинс казва, че се чувства в отлична форма и обяснява това с желязната си дисциплина, но отказва да разкрие тайната си за вечна младост.

По случай 50-годишния си юбилей тя се снима и за Playboy, преди година демонстрира перфектна фигура по бански, а в неотдавнашно интервю за списание Saga казва, че се чувства като на 40, а и мисли за себе си като за жена на 40 години.

"Възрастта е просто число", казва тя. - "Това е напълно без значение, освен ако, разбира се, случайно не сте бутилка вино."

Може би най-важният съвет на Колинс срещу стареенето е никога да не излизате от дома си без слънцезащитен продукт.

"Винаги съм носила слънцезащитни продукти и съм пазила лицето си далеч от вредните лъчи, откакто бях на 20 години", казва актрисата пред списание You.

И никога не си ляга, преди да е свалила грима си и да си е сложила нощен крем. "Майка ми ни накара със сестра ми Джаки да правим това, когато бяхме на 14."

Колинс има 5 брака, последният от които е с театралния мениджър Пърси Гибсън, и три деца.

През 2015 година Джоан Колинс е удостоена с титлата почетна дама на британската кралица Елизабет Втора за благотворителните каузи, на които е отдадена.

XS
SM
MD
LG