Връзки за достъпност

Извънредни новини

„Един дрон обикаля и влиза“. Ясен Тодоров казва, че го следят по въздух и земя


За втори път Ясен Тодоров казва, че го следи дрон
За втори път Ясен Тодоров казва, че го следи дрон

Заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров каза, че е следен от „хора и автомобили“ от средата на май.

„След 15 май забелязах съмнителни лица и автомобили около жилището ми“, каза Тодоров пред БТВ. Той каза, че има опит и усеща, когато след него „има опашка“

В средата на май Тодоров също каза, че го следи дрон. "От вчера следобед един дрон влиза в терасите на едно ваканционно жилище, което е собственост на родителите на съпругата ми и го ползваме почти всеки уикенд", каза Тодоров преди две седмици. Тогава той каза, че не желае охрана от „Министерството на правосъдието“, защото „моята съвест е чиста и мога да ходя спокойно по улиците",

Тодоров отхвърли вероятността да е следен от държавата и каза, че подозира, че това е частна фирма или структура.

Министерството на правосъдието назначи охрана на директора на Тодоров - Борислав Сарафов. Той каза, че се страхува за живота си, защото познава "методите" на главния прокурор Иван Гешев, когото нарече "неуравновесен човек".

Конфликтът между двамата избухна след взрива до колата на главния прокурор Иван Гешев. От последвалите изявления стана ясно, че Сарафов е бил подведен от Гешев по отношение на фактите около инцидента. По-късно Сарафов внесе искане за оставка на главния прокурор.

Барета, доцент, експерт по тероризъм. Кой е Алексей Петров, който препоръча на Гешев да се оттегли
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:23 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG