Връзки за достъпност

Извънредни новини

Байдън подписа законопроекта за вдигане на тавана на дълга на САЩ


Джо Байдън

Президентът Джо Байдън подписа в събота законопроекта, който вдига тавана на дълга на правителството на САЩ в размер на 31,4 трилиона долара, предаде Ройтерс.

С този закон Байдън суспендира държавния дълг до 2025 г. и предотврати това, което можеше да се окаже първото по рода си изпадне на водещата световна икономика в неплатежоспособност (дефолт) в почти 250-годишната история на страната.

Законопроектът ограничава разходите, различни от отбраната, разширява изискванията за работа за някои получатели на купони за храна и връща някои средства за подпомагане по време на коронавирусната пандемия, които не бяха използвани.

Повишаването на тавана на държавния дълг на САЩ беше прието с 63 гласа „за“ срещу 36 гласа „против“ от Сената. Това стана благодарение на компромис между демократите и републиканците.

Следващите избори в САЩ са през ноември 2024 г. На тях ще се гласува за президент, за всички места в Долната камара на Конгреса и за част от местата в Сената.

България е уязвима към дезинформация от Русия. Джеймс Рубин пред Свободна Европа
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00
  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG