Връзки за достъпност

Извънредни новини

Имотът в Ресилово, в който се е върнал Ангел Христов, е собственост на офшорна фирма


Пламен Галев (вляво) и Ангел Христов
Пламен Галев (вляво) и Ангел Христов

Имението в дупнишкото село Ресилово, в което се е върнал Ангел Христов от Братя Галеви, преди да почине, е собственост на офшорна фирма. Семействата на двамата с Пламен Галев плащат по 300 лева наем, за да го ползват, съобщи БНР във вторник, позовавайки се на информация от общината в Сапарева баня.

Братя Галеви се издирват неуспешно от 2012 г. заради влезли в сила 5-годишни присъди за рекет и изнудване. През уикенда стана ясно, че Христов се е върнал тайно в Ресилово, след което е починал. Аутопсията на тялото му установи като причина за смъртта остър инфаркт.

Двамата нямат собственост на свое име в Ресилово, стана ясно от решението на Окръжния съд в Кюстендил по делото за конфискуване на имуществото на братя Галеви, което продължи 8 години. Магистратите постановиха в ползва на държавата да се отнемат имоти и средства в общ размер на над 2,4 милиона лева.

В имота в Ресилово продължава да живее съпругата на Христов - Радмила, която има клуб по художествена гимнастика. Служебният вътрешен министър вече информира, че тя е била разпитана по случая, но е дала противоречива информация. Противоречива информация имаше и по отношение на това къде е настъпила смъртта на Христов - в дома му или в частна болница в Дупница.

Погребението на починалия трябваше да се извърши в неделя, но беше спряно от МВР, за да се направи аутопсия на тялото и да се потвърди самоличността на Христов. От наетата траурна агенция в Дупница казаха пред БНР във вторник, че тялото още не е освободено и няма насрочена втора дата за погребение.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG