Връзки за достъпност

Извънредни новини

МВР няма заподозрени за убийството на Алексей Петров, не работи по политическа следа


Алексей Петров беше убит на 16 август в столичния квартал "Драгалевци".
Алексей Петров беше убит на 16 август в столичния квартал "Драгалевци".

За момента няма заподозрян за убийството на Алексей Петров. Това каза на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Не се работи по политическа следа за момента, добави той в отговор на журналистически въпрос.

"Не е избегната тази версия, всички версии са възможни, ние работим по тях и ги проверяваме", каза Стоянов.

Миналата седмица в София беше застрелян бившата барета и бивш съветник в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Алексей Петров. Убийството му стана повод правителството да поиска смяна на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

"Текат оперативно-издирвателни мероприятия. Има множество установени факти и обстоятелства, които следва да бъдат щателно проверени", каза Стоянов на брифинга в сряда.

По думите му по случая работи голям екип от криминалисти, който е в тесен синхрон с наблюдаващия прокурор. "Всички версии са възможни и ние работим по тях", каза още вътрешният министър.

Калин Стоянов каза, че не се е познавал и не се е срещал с Алексей Петров. На брифинга той мотивира предложението до президента Румен Радев за освобождаване на Петър Тодоров от поста.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG