Връзки за достъпност

Извънредни новини

БСП поиска извънредни парламентарни избори заедно с евровота през юни


Лидерката на БСП Корнелия Нинова
Лидерката на БСП Корнелия Нинова

БСП иска оставката на правителството и провеждане на парламентарни избори заедно с европейския вот през юни. Това каза лидерката на социалистите Корнелия Нинова.

Новината идва на фона на спорове между партиите, които подкрепят правителството ГЕРБ-СДС, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС и преди ротацията на премиерския пост между Николай Денков и Мария Габриел.

Нинова каза, че оценката на Националния съвет на партията за управлението на кабинета на Денков в последните девет месеца е – „липса на морал, национално предателство, разпределяне на властта и ползите в държавата, узаконяване на корупцията“.

„Правителството има две програми – една официална и фалшива и една неофициална, която изпълнява“, каза още Нинова.

От изказванията ѝ стана ясно, че партията е взела решение да проведе пълен цикъл на избори в районните организации в София и Бургас. Тя оправда това с неизпълнение на решения на централното управление на партията от страна на местните ѝ клонове.

„Изключени и наказани няма да има“, каза още лидерката на БСП.

Зам.-председателят на партията Кристиан Вигенин каза, че БСП ще подкрепи настоящият еврокомисар по работни места и соациални права Никола Шмит за кандидат за председател на Комисията след изборите през юни.

След изборите през април 2023 г. БСП се намира в опозиция в парламента заедно с проруската „Възраждане“ и „Има такъв народ“ (ИТН) на Слави Трифонов. Година по-рано социалистите бяха част от управлението заедно „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ИТН.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG