Връзки за достъпност

Извънредни новини

Четири ареста за нападението над българи в Скопие. Намушкалият фен на "Левски" още се издирва


Скопие
Скопие

Четирима души са задържани за нападението над привърженици на българския ПФК “Левски” преди мача от Лигата на конференциите срещу ФК “Шкупи” в четвъртък в Скопие, съобщи македонското вътрешно министерство.

Две коли с български фенове бяха атакувани от местни, докато преминаваха през албанския квартал “Чаир”, където се намира и клубният стадион на скопския отбор.

При атаката един от българите беше наръган с остър предмет, заради което се наложи да бъде опериран и все още се намира под наблюдение в болница в Скопие. Той е без опасност за живота, но състоянието му остава сериозно.

Непосредствено преди началото на мача местната полиция влезе в сблъсък с български фенове пред стадион “Тоше Проески”, след което бяха задържани общо 19 привърженици на “Левски”. Повечето от тях бяха глобени с по 300 евро и освободени още на следващия ден.

Македонският вътрешен министър Оливер Спасовски обясни тези инциденти с агресия и провокации от страна на българите. Властите в София пък осъдиха случилото се в Скопие.

Според официално съобщение на македонското МВР нападението над двете български коли в кв. “Чаир” е било предизвикано от “словесна свада” между пътуващите в тях и местни жители.

Задържани са четирима мъже, които са обвинени в проява на насилие, за което ще бъдат съдени по бързи производства. Човекът, намушкал българския привърженик, обаче все още не установени.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG