Връзки за достъпност

Извънредни новини

Кабинетът избра Деньо Денев за зам.-председател на ДАНС


Деньо Денев беше избран за зам.-председател на ДАНС от правителството на заседанието му на 23 август 2023 г.
Деньо Денев беше избран за зам.-председател на ДАНС от правителството на заседанието му на 23 август 2023 г.

Деньо Денев става зам.-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за срок от пет години. Той влиза в длъжност от 29 август, реши правителството на заседанието си в сряда, съобщи пресслужбата му.

Денев заема същия пост и към момента, като довършва мандата на досегашен зам.-председател на държавата агенция Недялко Недялков. Денев беше назначен временно от кабинета в края на юли до края на август, когато изтича мандатът на Недялков.

Деньо Денев е работил в ДАНС в периода от 2008 г. до 2018 г., а след това и в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Бившият зам.-председател на ДАНС Недялко Недялков беше уволнен през лятото на 2021 г. по време на първия служебен кабинет на Стефан Янев. През април тази година той беше възстановен на поста с решение на Върховния касационен съд.

По закон зам.-председателят на ДАНС има 5-годишен мандат.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG