Връзки за достъпност

Извънредни новини

Заподозреният за двойното убийство в Лозен е направил пълни самопризнания


Брифинг на заместник градските прокурори Божидара Ганева-Димова, Христо Кръстев и Чавдар Пастованов, 6 август 2023
Брифинг на заместник градските прокурори Божидара Ганева-Димова, Христо Кръстев и Чавдар Пастованов, 6 август 2023

Заподозреният за двойното убийство край село Лозен е направил пълни самопризнания, а в основата на тежкото криминално деяние стоят парични взаимоотношения.

Това стана ясно от съвместен брифинг на Софийска градска прокуратура и МВР в неделя сутрин в Съдебната палата.

В понеделник Софийска градска прокуратура ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия Чавдар Бояджиев на 34 г. Към момента продължава разследването на тежкия криминален случай.

В събота сутринта край софийското село Лозен беше намерено тялото на 18-годишно момиче, което на предния ден е било обявено за издирване. Край столичния квартал "Горубляне" беше открито и тялото на 27-годишен мъж.

По-късно през деня заподозреният за убийствата Бояджиев беше задържан на АМ "Тракия" между Айтос и Бургас.

На брифинга в неделя заместник градският прокурор Христо Кръстев каза, че при извършен оглед и претърсване в Бургас у заподозрения са открити боен пистолет с пълнител, кутия с патрони и банкова карта на името на убития 27-годишен мъж. Има разумни основания да се смята, че Чавдар Бояджиев е извършил двете убийства, казват още от прокуратурата. По думите им обвиняемият сам е дал подробности за това как е извършил двете убийства. От показанията му е станало ясно, че извършителят и жертвите са се познавали.

Престъплението е извършено с огнестрелно оръжие по особено жесток и мъчителен за жертвите начин, каза зам.- главният секретар на МВР Живко Коцев.

Досъдебното производство е образувано на 4 август по неотложност за двойно убийство, за което се предвижда доживотен затвор, доживотен затвор без замяна или затвор от 15 до 20 години.

На пресконференцията беше потвърдена информацията, че обвиняемият за двойното убийство Чавдар Бояджиев е познат на полицията и прокуратурата, тъй като в досието му има други две дела, по които е обвиняем. Едното от тях е от миналата година и е за убийство по непредпазливост на 22-годишна жена.

Тогава Бояджиев е бил задържан за 72 часа, но след това е освободен срещу подписка от съда, а прокуратурата не е обжалвала решението. В момента делото е в досъдебна фаза, а в разследването са открити пропуски.

През 2019 г. Чавдар Бояджиев е привлечен под отговорност за съучастие в престъпление по хулигански подбуди в Несебър. Заедно с други лица е нанесъл лека телесна повреда на български гражданин. По това разследване мъжът е освободен от наказателна отговорност и има само наложена глоба в размер на 1000 лв.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG