Връзки за достъпност

Извънредни новини

Българският фен на "Левски", наръган в Скопие, е в стабилно състояние


Резултатът от мача между "Шкупи" и "Левски", преди който се случи нападението срещу български фен.
Резултатът от мача между "Шкупи" и "Левски", преди който се случи нападението срещу български фен.

Състоянието на Драгомир Андонов, който беше нападнат с нож в Скопие, е стабилно и няма опасност за живота му. Това съобщиха в петък Военномедицинска академия (ВМА), цитирана от БТА.

На 28 юли Андонов две коли с български фенове бяха атакувани от местни, докато преминаваха през албанския квартал “Чаир”. Там се намира стадионът, на който малко след това се изигра квалификационният мач от Лигата на конференциите между българския ПФК "Левски" и местния ФК "Шкупи".

При атаката един от българите беше наръган с остър предмет, заради което се наложи да бъде опериран в Скопие. В четвъртък беше транспортиран в София с хеликоптер на Държавния авиационен оператор.

"Пациентът е в отлична кондиция, със стабилни и високи лабораторни показатели. Изведен е от реанимация и е настанен в стандартна хирургична клиника за довършване на лечението и рехабилитация", съобщиха от от ВМА.

По време на нападението преди седмица македонската полиция влезе в сблъсък с българската агитка непосредствено преди началото на двубоя. По данни на местната полиция при този инцидент са били задържани поне 19 българи.

В понеделник македонското вътрешно министерство съобщи, че четирима души са задържани за нападението над привърженици на "Левски”, както и че нападателят на Андонов все още се издирва.

Македонският вътрешен министър Оливер Спасовски обясни тези инциденти с агресия и провокации от страна на българите. Властите в София пък осъдиха случилото се в Скопие.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG