Връзки за достъпност

Извънредни новини

Съдът прати в ареста Габриела Славова, обвинена за убийството на съпруга си


Красимира Трифонова в Съдебната палата във вторник
Красимира Трифонова в Съдебната палата във вторник

Софийският апелативен съд отмени домашния арест на Габриела Славова, обвинена за убийството на съпруга си Пейо Пеев в съучастие с майка си Красимира Трифонова, и постанови, че и двете жени трябва да бъдат задържани.

Първоначално само Трифонова беше задържана, а дъщеря ѝ беше пусната под домашен арест с аргумента, че трябва да се грижи за двете си деца. Миналата седмица двете бяха обвинени в умишлено убийство на Пеев, като основната версия е е спор за родителски права.

Сега съдът реши, че необходимостта Славова да се грижи за децата е отпаднала, затова и мярката ѝ за неотклонение „домашен арест“ беше изменена в „задържане под стража“. Децата в момента се намират при майката на убития Пейо Пеев, посочи по-рано адвокатката на мъжа.

Освен това във вторник съдът отхвърли обжалването на неговата тъща Красимира Трифонова и постанови, че тя трябва да остане в ареста. В мотивите си магистратите казаха, че може да се говори за "особена бруталност "при извършването на убийството.

Преди заседанието на съда във вторник близки на Пеев се събраха на протест пред Съдебната палата. За убийството му стана ясно миналата седмица, когато тялото му беше открито в опожарен автомобил в района на хижа "Алеко" на Витоша.

Според разследващите причината за смъртта на Пеев е удушаване. Впоследствие прокуратурата обвини неговата съпруга и тъща в умишлено убийство, като в събота МВР съобщи, че разследва възможността и за още съучастници.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG