Връзки за достъпност

Извънредни новини

8 месеца условно и глоба. Калина Сакскобургготска е осъдена за шофиране под влияние на алкохол


Калина Сакскобургготска (в средата) заедно със съпруга си Китин Муньос и адвокатката си Ина Лулчева в Районния съд в Самоков.
Калина Сакскобургготска (в средата) заедно със съпруга си Китин Муньос и адвокатката си Ина Лулчева в Районния съд в Самоков.

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски - Калина, е призната за виновна по обвинението си за шофиране след употреба на алкохол. Районният съд в Самоков я осъди на 8 месеца условно и 200 лв. глоба. Тя трябва да плати и сумата от близо 18 000, която представлява стойността на автомобила, управлявала, когато е спряна от МВР, предаде БТА.

Това става около 8 месеца, след като Сакскобургготска катастрофира леко с колата си в Боровец на 19 август 2023 г. и проверка с дрегер установи 1,5 промила алкохол в кръвта ѝ. Дъщерята на бившия премиер тогава отказа да даде кръвна проба, а срещу нея беше образувано бързо производство.

Впоследствие от Районната прокуратура в Самоков съобщиха, че Сакскобургготска е била привлечена в качеството на обвиняема и е била освободена с най-леката мярка за неотклонение - "подписка".

"При паркиране е ударила колата, виждате. Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина", коментира след инцидента съпругът ѝ Китин Муньос.

Баща ѝ Симеон Сакскобургготски тогава също изрази мнение, че "от доста малко стана нещо огромно".

Подсъдимата Калина Сакскобургготска присъстваше на съдебното заседание във вторник, но по здравословни причини напусна залата заедно със съпруга си Китин Муньос, посочва БТА.

Условната присъда на дъщерята на бившия премиер не е окончателна и подлежи на обжалване пред втора инстанция.

Първият дворец, който съдът даде на Симеон
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00
  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Форум

XS
SM
MD
LG