Връзки за достъпност

Извънредни новини

Сменени са полицейските шефове в Пловдив, Благоевград, Пазарджик и Варна. Този в Бургас напусна сам


Новият директор на ОДМВР - Пловдив Георги Чергов
Новият директор на ОДМВР - Пловдив Георги Чергов

Областните дирекции на МВР в Пловдив, Благоевград, Пазарджик и Варна от петък са с нови ръководители, съобщи пресцентърът на вътрешното министерство. Началникът на полицията в Бургас пък сам обяви, че напуска системата, след като е разговарял с вътрешния министър.

Преди ден Нова телевизия съобщи, че министър Калин Стоянов е повикал на среща общо 15 шефове на областни дирекции в страната и ги е приканил да подадат оставка. Тази информация обаче не е потвърдена официално от МВР. Свободна Европа изпрати запитване по темата до ведомствения пресцентър, но оттам не отговориха.

Междувременно Стоянов представи в Пловдив новият шеф на местната полиция Георги Чергов. Досега той ръководи Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

„Лично съм работил с него в качеството ми на директор на ГДБОП. Гласувам му доверие и съм убеден, че максимално бързо ще го оправдае“, каза министър Стоянов пред служителите на пловдивската полиция.

Пред медиите той отрече рокадите по върховете на областните дирекции да се извършват по политически причини.

„Министърът на вътрешните работи има правомощията да избере екипа, с който да работи. Там, където правя смени, поставям хора, на които имам доверие и смятам, че ще се справят най-добре с работата си”, коментира той.

Новият шеф на полицията в Благоевград в Даниел Димитров, досегашен началник на териториалното звено на ГДБОП в Кюстендил. Дирекцията в Пазарджик поема Даниел Луков, който също е бивш кадър на ГДБОП. Шеф на полицията във Варна става досегашният зам.-директор Андрей Ангелов.

По повод смените на полицейски началници преди ден премиерът Николай Денков коментира пред медиите, че “министърът на вътрешните работи е направил преглед в съответните областни управления, има методика, по която е оценил как работят съответните ръководители и сменя тези, които не се справят с работата”.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG