Връзки за достъпност

Извънредни новини

Обвиняемият по случая в Стара Загора остава в ареста. Той отрича да е заплашвал Дебора 


Георги Георгиев
Георги Георгиев

26-годишният охранител Георги Георгиев, обвинен за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова, която беше пребита, рязана с макетен нож и остригана в края на юни в Стара Загора, остава за постоянно в ареста. Това реши в сряда Окръжният съд в града, приемайки, че по делото има обосновано предположение, че Георгиев е заплашвал пострадалата.

Постоянното му задържане е по разследването за общо шест заплахи с убийство, отправени срещу Дебора. По другото дело - за нанасяне на средна телесна повреда на момичето, Георгиев е без мярка за неотклонение, тъй като засега съдът приема, че по случая има доказателства само за лека телесна повреда.

Именно тази преценка провокира масово недоволство срещу насилието, прераснало в демонстрации в десетки градове в страната през последните десетина дни. Междувременно прокуратурата се активизира и повдигна новите обвинения на Георгиев за отправяне на заплахи срещу жертвата.

В сряда обвиняемият поиска от Окръжния съд да бъде пуснат от ареста, за да може да се грижи за малкото си дете. Георгиев отрича да е заплашвал с убийство Дебора, която твърди, че го е разпознала при нападението, въпреки че извършителят е бил маскиран.

По време на заседанието адвокат Петко Кънев каза, че липсват достатъчно данни, уличаващи клиента му за заплахите. Добави и, че по случая се упражнява безпрецедентен обществен и медиен натиск за задържане на обвиняемия. Според защитника на Георгиев има недопустимо смесване на доказателства по водените едновременно две досъдебни производства.

От Окръжната прокуратура в Стара Загора поискаха обвиняемият Георги Георгиев да остане за постоянно в ареста с мотив, че е обществено опасен, обвинен е в тежко умишлено престъпление и е налице обосновано предположение, че именно той е отправил шест закани за убийство към 18-годишната Дебора. Съдът се съгласи с доводите на обвинение.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG