Връзки за достъпност

Извънредни новини

Френската полиция разследва корупция при строежи за Олимпийските игри в Париж


Централата на организационния комитет за Игрите в Париж в парижкото предградие Сен Дени.

Френската полиция започна обиски във вторник в централата на организаторите на Олимписйките игри в Париж през 2024 г., съобщават световните агенции. По информация на Би Би Си тези действия са свързани с две предварителни разследвания за корупция при подписването на договори за строителни проекти.

От организационния комитет на Париж 2024 потвърдиха за обиските и заявиха, че „сътрудничат напълно на разследващите“.

Полицията влезе както в централата на организационния комитет на Олимпиадата в парижкото предградие Сен Дени, така и в офисите на компанията Solideo, отговорна за изграждането на голяма част от инфраструктурата за Игрите.

Онлайн изданието на в. „Монд“ съобщи, че в акцията участват служители на централния офис за борба срещу корупцията и финансовите и данъчните измами (OCLCIFF) и на финансовата бригада на парижката съдебна полиция (BRDE).

Олимпиадата през 2024 г. ще се проведе от 26 юли до 11 август, а Параолимпийските игри ще се проведат през септември същата година.

Полицейската операция стана факт, докато в Лозана заседаваше изпълнителното бюро на Международния олимпийски комитет (МОК). Оттам потвърдиха, че са запознати с действията на френскат аполиция, но отказаха да съобщят подробности.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG