Връзки за достъпност

Извънредни новини

Спортният министър смени ръководството на тотото. Новият шеф е свързан с ГЕРБ, пише Медиапул 


Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев

Трима членове на ръководството на Българския спортен тотализатор, включително председателят на борда, са освободени със заповед на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

Новият изпълнителен директор на предприятието е Георги Тарлеков, който ще заема длъжността до провеждането на конкурс. Другите двама нови членове са Рада Гьонова и Петър Пейчев.

Именно рокадите в тотализатора станаха повод през уикенда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път да заплаши, че партията му ще се оттегли от управленската “сглобка” с “Продължаваме промяната - Демократична България”.

Досегашната кариера на Тарлеков всъщност е свързана с ГЕРБ, пише Медиапул. В момента той е началник-отдел "Финансово-счетоводни дейности и човешки ресурси" в община "Връбница".

Преди това е заемал същия пост в община "Слатина". На местните избори през 2011 г. той е бил член на общинската избирателна комисия в Брезник, показва регистърът на ЦИК.

Смените в ръководството на тотализатора са съгласувани с финансовия министър Асен Василев, показва справка на изданието в Търговския регистър.

Медиапул цитира документ, според който Илиев изпраща писмо на Василев с новите назначения в средата на август и по-късно получава отговор. Съгласувателната процедура е предвидена в Закона за хазарта.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Facebook форум

XS
SM
MD
LG