Връзки за достъпност

Извънредни новини

След разказ в ефир за насилие. Пепси България прекрати договора си с влогъра Тото


Влогърът Тото. Стоп кадър от Ютуб
Влогърът Тото. Стоп кадър от Ютуб

Бутилиращата компания на продуктите на Пепси (Pepsi) за България - "Куадрант Бевъриджис", както и хотел "Арте" във Велинград прекратяват сътрудничеството си с влогъра Йонислав Йотов – Тото.

Причината е излъченият от него подкаст епизод с баскетболния треньор Тити Папазов през март. В него Папазов разказва как е обръснал косата на бивша своя приятелка като форма на наказание, че е била с друг мъж, след като вече са били разделени.

Тото и публиката в студиото се смеят на историята, а по-късно влогърът рекламира участието на Папазов в подкаста му като "най-великото и най-забавното".

Епизодът стана особено популярен след предизвикалия широк обществен отзвук и предложения за законодателни промени случай на насилие над 18-годишна жена в Стара Загора.

Тогава Тото скри видеото от канала си в платформата за видеосподеляне Ютуб.

"Моят смях там е още по-обиден с оглед на ситуацията към днешна дата. Извинявам се и наистина, наистина се надявам, че няма да има повече жени в такава ситуация", каза Тото.

"Ние няма да предоставяме трибуна на поведение, което не показва толерантност или насърчава тормоза и насилието", написа Пепси България на страницата си в социалната мрежа Фейсбук в петък, близо седмица след разгласяването на случая с 18-годишната Дебора в Стара Загора.

В четвъртък хотел "Арте" във Велинград обяви също във Фейсбук, че отменя запис на подкаста на Тото, предвиден за 26 август. Хотелът каза, че ще върне парите на хората, които са си купили билети за шоуто.

Пред Нова телевизия Тити Папазов казва във вторник, че са имали "уговорка" с приятелката си, че ако му изневери, ще ѝ обръсне главата.

"Стоя зад думите си, но осъзнавам действията си. Нито мога да се оправдая, нито мога да върна нещата", казва той.

Във Фейсбук певицата Йоана Захариева написа, че остриганото от Папазов момиче ѝ е било съученичка. Тогава, по думите на Захариева, тя е била на 16 г. и случаят ѝ е нанесъл психическа травма, не се е върнала в училище, а по-късно е емигрирала.

Пред Нова телевизия Папазов отрече момичето да е било на 16 години и каза, че е била на 19. В подкаста с Тото обаче Папазов казва, че тя е била на 16.

В последната седмица няколко жени разказаха за случаи на насилие над тях, а инфлуенсърка от Стара Загора разказа в Тик-Ток, че унижаването на жени от ревност, включително и с физическо насилие, е практика в града. Твърдението ѝ предизвика проверка на прокуратурата.

Междувременно депутатите прекъснаха лятната си почивка, за да гласуват по-строги законови мерки срещу домашно насилие. Това ще стане на фона на поредни протести.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG