Връзки за достъпност

Извънредни новини

Посланикът на САЩ посети БНБ


Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин е посетил Българската народна банка. Това съобщава БНБ в своята интернет страница. Рубин се е срещнал с управителя Димитър Радев. Основна тема на срещата е била мандатът на централната банка и неговото практическо прилагане в областта на предотвратяването на изпирането на пари.

В сряда стана ясно, че ДАНС работи по информация от САЩ за схема за източване на големи суми от Държавната петролна компания на латиноамериканската страна през България. Парите са били преведени по сметка в Инвестбанк, откъдето обявиха, че това се е случило при спазване на регулаторните правила.

В интервю за Свободна Европа американският посланик в София Ерик Рубин обяви, че е почти сигурно, че трансферът на милиони от Венецуела към България е част от опитите на “незаконния режим във Венецуела да краде богатството на хората”.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG