Връзки за достъпност

Извънредни новини

Болничният на шефа на БНТ е изряден, показа проверка


Генералният директор на БНТ Константин Каменаров
Генералният директор на БНТ Константин Каменаров

Няма нарушения при издаването на болничния на генералния директор на БНТ Константин Каменаров. Това установи проверка на Софийския градски съд. Извършването й беше разпоредено, след като Каменаров не се яви в съда заради отпуск по болест, а ден по-късно присъства на събитие в Брюксел.

Според столичната здравна инспекция, на която е възложена проверката, изискванията за констатиране на неработоспособност са спазени при издаването на болничния лист.

Това беше поредното отлагане на делото на Каменаров. Той е подсъдим за шофиране в нетрезво състояние. На първа инстанция той беше признат за виновен и осъден условно. Ако получи окончателна осъдителна присъда, той ще загуби ръководния си пост в националната телевизия.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG