Връзки за достъпност

Извънредни новини

Чугунени колчета ще заменят "перките" на "Граф Игнатиев"


Настоящите ограничители - бетонни блокове, известни като "перки на акули" - предизвикаха инциденти с пострадали пешеходци.
Настоящите ограничители - бетонни блокове, известни като "перки на акули" - предизвикаха инциденти с пострадали пешеходци.

Чугунени колчета вероятно ще заменят ограничителите по „Граф Игнатиев“, станали известни като „перки на акули“, съобщи в. „Сега“. Това е предложил главният архитект на София Здравко Здравков. Предстои предложението да бъде прието от комисията по архитектура към общинския съвет.

Подобни колчета бяха използвани за разделяне на трамвайното трасе от тротоарите в началото на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. По-късно те бяха сменени с каменни блокове.

Преди десет дни кметът на София Йорданка Фандъкова обяви, че блоковете ще бъдат премахнати и се търси нов вариант за ограничители. Причината са няколо инцидента, при които пешеходци пострадаха при спъване в блоковете.

Какво се случва с "Графа"?
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG