Връзки за достъпност

Извънредни новини

ВМРО и „Атака“ се обединяват за евроизборите


Красимир Каракачанов и Валери Симеонов
Красимир Каракачанов и Валери Симеонов

„Атака“ подкрепя обща листа на „Обединени патриоти“ с водач Ангел Джамбазки от ВМРО за европейските избори през май. Това стана ясно от изказване на лидера на партията Волен Сидеров на конгреса на ВМРО в събота.

Сидеров и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отново призоваха за общо явяване на коалицията „Обединени патриоти“ на изборите. НФСБ обаче вече даде заявка, че ще участва самостоятелно във вота. Така „Атака“ и ВМРО може да се явят заедно, но без НФСБ.

„Очертава се вариант за общо явяване на „патриотите“ на евроизборите, ако Ангел Джамбазки е общото решение за евролистата. Той е наложил името си като евродепутат“, заяви Волен Сидеров и допълни, че няма претенции да бъде сред кандидатите на евентуалната коалиция за член на Европейския парламент.

„Това ще продължава да бъде моята теза - че ние трябва да се явяваме заедно в името на това да дадем една сериозна алтернатива на своите избиратели и поддръжници, което гарантира минимум двама евродепутати“, каза Красимир Каракачанов.

В петък председателят на другата партия в коалицията „Обединени патриоти“ Валери Симеонов заяви, че тя ще се яви самостоятелно на изборите. Той посочи, че коалиция на НФСБ с „Атака“ е невъзможна „заради съществените разминавания във външната политика“, а „коалиция с ВМРО би била естествена, но неосъществима“. Симеонов ще бъде водач на листата на НФСБ.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG