Връзки за достъпност

Извънредни новини

Зеленски пропуснал да впише в имотната си декларация вила в Италия


Володимир Зеленски
Володимир Зеленски

Комедийният актьор и основен кандидат за президент на Украйна Володимир Зеленски е пропуснал да декларира, че притежава вила в Италия, която е купил за 3,8 млн. евро, разкриха журналисти от украинския сайт Slidtsvo.Info.

Според публичната му имотна декларация Зеленски притежава четири апартамента в Киев, извънградска вила край украинската столица, а също и апартамени в Ялта, Крим и Обединеното кралство.

Журналистите обаче са попаднали на документи, които разкриват, че Зеленски притежава заедно със съпругата си Елена вила с 15 стаи на 600 метра от морето на тосканското крайбрежие, определяно като провинция на Москва заради многото руски олигарси, които имат имоти там. Сред тях са Олег Дерипаска и Роман Абрамович.

В публикация в инстаграм Зеленски определи разкритието като фалшива новина и опит за дискредитиране на кандидатурата му дни преди пъвия тур на президентските избори.

Комедийният актьор е сред тримата кандидати за президент на Украйна с най-високо одобрение, редом с Петро Порошенко и Юлия Тимошенко. Социологически проучания, публикувани в началото на седмицата, отчитат между 26,6 и 27,6 подкрепа за Зеленски, значителна преднина пред настоящия държавен глава Петро Порошенко (между 17 и 18,2%) и Юлия Тимошенко (между 17,2 и 12,8% подкрепа). Първия тур на избрите е в неделя.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG