Връзки за достъпност

Извънредни новини

Цветанов: ГЕРБ ще има успех на евроизборите въпреки „компроматния сценарий“


ГЕРБ и СДС се регистираха в ЦИК за участие в европейските избори на 26 май.
ГЕРБ и СДС се регистираха в ЦИК за участие в европейските избори на 26 май.

ГЕРБ ще постигне успех на европейските избори през май, заяви председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов в петък след като партията се регистрира за участие във вота. Това ще стане въпреки „компоматните сценаристи“, които според него работят срещу ГЕРБ.

Цветанов подаде оставка като депутат преди седмица след като разследване на Свободна Европа и гражданската организация Антикорупционен фонд разкри, че е купил имот на необичайно ниска цена от фирмата „Артекс“ и че е направил това след като са били приети законови поправки, облагодетелстващи проект на фирмата.

„Всяка една предизборна кампания има своите компроматни сценаристи. Аз съм убеден, че това, което се случва, и това, че някои се стараят да поддържат тази тема, това работи само против тях, защото все пак имаме европейски избори. За нас е важно да покажем какви са нашите евродепутати, които ще бъдат изпратени в ЕП“, каза Цветанов и допълни, че „тези сценаристи, които чертаят сега тези планове, са начертали и „Костинброд“.

Той и днес отказа да коментира как е получил цената от малко над 600 евро на кв. м. при пазарни цени между 2500 и 3500 евро. „Не бих искал да коментирам тази тема. Днес е хубав ден, слънчев, имаме регистрация.“

Зам.-председатеят на ГЕРБ се възмути, че журналистите му задават въпроси за имотните сделки на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, но не и за тези на председателя на ВКС Лозан Панов. Преди дни стана ясно, че Георгиев е купил апартаменти на цени под данъчние оцени, след което е подал имотни декларации с несъответствия в площта и цените на имотите. В четвъртък Георгиев обяви, че излиза в отпуск непосредствено след призива на премиера Бойко Борисов.

„Отпускът на Пламен Георгиев е един много ясен знак да могат компетентните органи да свършат своята работа и да не остава никакво съмнение в обществото, че някой иска да манипулура“, коментира Цветанов.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG