Връзки за достъпност

Извънредни новини

Симеонов пак намекна за нередности в декларациите на Ангелкова, тя отрече


Николина Ангелкова.
Николина Ангелкова.

Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов отново намекна за нередности в имотните декларации на представител на правителството. Пред журналисти той съобщи, че действащ министър живее в чужд луксозен имот без да е декларирал това, както предвижда законът.

„Става въпрос за един доста луксозен имот, който с години се обитава и за който има публикации в медиите. Той не е собствен, намира се в един от изключително престижните квартали извън София и не е деклариран“, каза Симеонов. Той не посочи името на министъра, когото има предвид, но показа снимки на къщата и посочи адрес – ул. „Липа“ в кв. „Бистрица“.

Министърът на туризма Николина Ангелкова се припозна в намеците му и веднага отговори, че не притежава къща и живее в един от апартаментите, който присъства в имотната й декларация.

„Отново съм принудена да обяснявам неистини, разпространявани от един бивш вицепремиер”, каза тя, уточнявайки, че показаните от Симеонов снимки са на къщата на родителите на съпруга й в „Бистрица”.

Преди седмица лидерът на НФСБ използва същия маниер, заговаряйки за проблемен апартамент на действащ министър. Впоследствие се оказа, че визира именно Ангелкова и нейно жилище в жк. „Овча купел“. Според имотната й декларацията за 2017 г. тя се е сдобила с имота през 2008 г. срещу 75 000 лв. За пръв път жилището е декларирано през 2012 г., когато посочената цена е 61 000 лв. Обяснението на Ангелкова за разминаването бе техническа грешка.

В понеделник антикорупционната комисия (КПКОНПИ) обяви, че започва проверка на имотите на ѝ по сигнал на депутати от НФСБ, а два дни по-късно стана ясно, че обект на проверка ще бъдат и сделки на непазарни цени, сключени от „Скат“ ООД, чийто собственик е Валери Симеонов.

По този повод той коментира в четвъртък, че въпросният сигнал е „клеветническо твърдение“. Симеонов обаче не направи връзка между проверката срещу него и намека му отпреди ден за оставка на правителството.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG