Връзки за достъпност

Извънредни новини

Валери Симеонов е купил общинска земя в Бургас докато е бил шеф на Общинския съвет


Валери Симеонов
Валери Симеонов

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е придобил парцел от 555 кв. м. от Община Бургас докато е бил председател на Общинския съвет, става ясно от провека на бТВ. Земята е купена през 2008 г. за 1 020 978 лева.

Там е трябвало да бъде построена централата на телевизия „СКАТ“, собственост на Симеонов. Това обаче не се случва, а причината според депутата и лидер на НФСБ е, че фирмата е нямала средства да започне строежа. През 2017 г. е предоставено право на строеж за жилищна сграда върху парцела на Източноевропейски строителен холдинг срещу 38% от собствеността в бъдещия блок.

Тази информация беше съобщена от бТВ на фона на проверката на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) на три имота на „СКАТ“ ООД, купен в курортния комплекс „Слънчев бряг“ на нереално ниски цени. Става дума за апартамент от 80 кв. м., офис и имот – частна общинска собственост, продаден по времето, в което Симеонов е бил председател на Комисията за общинска собственост в Общинския съвет в Бургас.

Проверката ще обхване също твърденията за изграждане на незаконни постройки в имот на „СКАТ” ООД в Община Златоград, които не са премахнати, въпреки решение за това на Върховния административен съд от 2013 година, съобщи преди седмица прокуратурата.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG