Връзки за достъпност

Извънредни новини

Борисов: Ние сме наложили стандарта – виновните си подават оставката


Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов

Ние сме наложили стандарта - виновните си подават оставката. Така отговори министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на обвиненията в корупция на ръководителката на БСП Корнелия Нинова. Премиерът добави, че всички от ГЕРБ, които са замесени в скандала с евтините апартаменти, вече са подали оставка.

Борисов и Нинова влязоха в задочен спор в събота.

По време на представянето на листата на левицата за европейските избори Нинова заяви, че предупреждението на премиера, че се задава "пълзяща диктатура" е "безсмислица" и допълни: "Едноличната власт в България е факт, защото един човек управлява народа и неговите пари".

Борисов отговори задочно по време на отчета на инициативата на ГЕРБ "Европа в твоя дом": "Ако има автокрация как ще се съберете в Южен парк, как всички тези скандали не спират? Апартаменти, къща, тераса, сауна, баня - от сутрин до вечер?", каза той, цитиран от бТВ.

Той за пореден път намекна и за обвързаност между президента Румен Радев и БСП. "Толкова пъти не искам да ги коментирам заради стабилността и уважението между институциите, но когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно да слуша и да гледа - към какво ги предизвиква, не е ли към диктатура? Ако изкараш армията или призоваваш генералитета", попита той.

Премиерът допълни, че е бил ядосан на партията си заради скандала с имотите на нейни членове на нереално ниски цени, но формацията не бива да допуска дъжавата "да въде положена на това унижение да се върнат същите хора", визирайки БСП.

По-рано Нинова заяви, че "26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти", подкрепяни от ДПС. Нашата победа на европейските избори означава начало на промяната в България." Според нея ГЕРБ са отчуждили България от европейските ценности, от българските ценности, лишиха ни от човешкото ни достойнство

Премиерът обяви също, че за следващата година са осигурени 360 млн. лв. за увеличение на учителските заплати и може да се разчита на допълнителни средства за модернизиране на материалната база на училищата. Борисов обвърза инвестициите в образованието с това, че БСП "разчитат на къса памет и нискообразовани хора".

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG