Връзки за достъпност

Извънредни новини

Къци Вапцаров отпадна от конкурса за генерален директор на БНТ


Къци Вапцаров
Къци Вапцаров

Бившият телевизионен водещ Кръстю Вапцаров, популярен с прозвището си Къци, няма да може да участва в надпреварата за генерален директор на БНТ. Съветът за електронни медии (СЕМ) е решил да не го допусно до конкурса, тъй като справка в Търговския регистър е установила, че кандидатът е вписан като едноличен собственик и управител на няколко дружества, съобщи членът на регулатора Бетина Жотева пред БНР.

Участието във фирми противоречи на Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) и затова в надпреварата остават седем кандидати – настоящият временен шеф на БНТ Емил Кошлуков, Сашо Диков, Стоил Рошкев, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов и Радослав Главчев. Изборът на нов генерален директор на обществената телевизия предстои на 5 юли.

Ръководният пост в БНТ бе овакантен, след като през април Софийският градски съд (СГС) окончателно осъди досегашния генерален директор Константин Каменаров на година и три месеца условно за шофиране в нетрезво състояние. ЗРТ забранява БНТ и БНР да се ръководят от хора с влезли в сила присъди, дори и те да са условни. След оттеглянето на Каменаров, СЕМ назначи временно на неговия пост Емил Кошлуков, докато бъде проведен конкурс за титуляр на поста.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG