Връзки за достъпност

Извънредни новини

Навесите на терасата на Пламен Георгиев са окончателно признати за незаконни


Пламен Георгиев
Пламен Георгиев

Навесите на терасата на бившия директор на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и настоящ прокурор Пламен Георгиев са незаконни. Това е окончателното решение на община „Слатина“ след извършена втора проверка на постройките, съобщи бТВ.

Изградените навеси, които покриват почти 60 кв. м. върху покрива на сграда, в която апартамент има Георгиев, са без необходимите строителни книжа. Изготвена е и заповед за събаряне, която трябва да бъде връчена на бившия антикорупционен шеф на 19 август и той е този, който ще трябва да премахне незаконно построените обекти до началото на октомври. Решението може да бъде обжалвано в съда.

Преди няколко дни Пламен Георгиев за пореден път защити тезата си, че терасата е обща част от блока, но достъпа на съседите до нея е невъзможен, тъй като до там може да се стигне само през неговия апартамент. Той също така твърди, че постройките са вдигнати преди да придобие апартамента и въпреки, че терасата се води обща част, той плаща данъци за нея.

През април екип на администрацията от община „Слатина“ отново бе установил, че за постройките на терасата няма строителни книжа и излезе с решение за премахването им.

През юни обаче лично директорът на столичния „Строителен контрол“ – арх. Влади Калинов спря назначената процедура по събарянето. Няколко дни по-късно кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че Калинов е депозирал оставката си.

Георгиев подаде оставка като шеф на КПКОНПИ в последното заседание на парламента преди лятната му ваканция, а депутатите я приеха още на същия ден. Малко по-късно той бе възстановен като прокурор в Специализираната прокуратура.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG