Връзки за достъпност

Извънредни новини

Русия призова България да се въздържа, за да не постави под въпрос "положителната динамика"


Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова

Москва е обезпокоена от обвиненията в шпионаж срещу председателя на движение "Русофили" Николай Малинов, каза на брифинг говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Разчитаме, че правителството на България ще се въздържа от стъпки, които биха могли да поставят под въпрос сегашната положителна динамика в двустранните отношения и ще бъде продължена съвместната работа по реализация на достигнатите в последно време договорености, в това число и в хуманитарната, културната сфера, за запазване на обединяващото историческо наследство," каза Захарова.

Реакцията идва два дни след повдигнатото срещу председателя на движение „Русофили“ и бивш депутат от БСП Николай Малинов обвинение в шпионаж в полза на руски организации. От информация, съобщена от главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му Иван Гешев, стана ясно, че в хода на разследването са били събрани преки доказателства за схема за финансиране и предаване на информация, която е защитена от закона.

Заради шпионския скандал забрана да влизат на територията на България за период от 10 години бе наложена на пенсионирания генерал от КГБ Леонид Решетников, както и на руския олигарх Константин Малофеев.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG