Връзки за достъпност

Извънредни новини

В Ирландия регистрационните табели от Източна Европа са широко разпространени


Камионът, в който бяха открити 39 тела, е регистриран през 2017 г. във Варна
Камионът, в който бяха открити 39 тела, е регистриран през 2017 г. във Варна

Използването на регистрационни табели от Източна Европа е широко разпространено сред ирландските транспортни компании. Това заяви министърът на правосъдието Чарли Фланагън, цитиран от ирландските медии.

Камионът с варненска регистрация, в който в сряда във Великобритания бяха открити телата на 39 души, е собственост на ирланската Global Trailer Rentals. Тя го е отдала под наем на друга фирма на 15 октомври.

Междувременно британските власти започнаха аутопсиите на част от 39-те жертви, открити край град Грейс, на 30 км от Лондон.

31 мъже и 8 жени, намерени в хладилния камион, бяха идентифицирани като китайски граждани от британските власти в четвъртък, но посланикът на Пекин в Лондон заяви, че националността им предстои да се установи.

В четвъртък вечер 11 от жертвите са откарани в болница в Челмсърд в четвъртък вечерта. Китайското посолство е изпратило екип, който да помага за установяването на самоличността на жертвите, съобщава БиБиСи.

Говорител на полицията в графство Есекс, където беше намерен камионът с българска регистрация, заяви, че разследващите престъпление са получили допълнително време за работа, като задържането под стража на шофьора на камиона Мо Робинсън е удължено с 24 часа.

Според полицията предната част на камиона с шофьорската кабина е пристигнала в неделя от Дъблин през пристанището Холихед в Уелс, докато каросерията – от Белгия в сряда, малко след полунощ през пристанището Пърфлийт. Около час по-късно е подаден сигнал за намерени в него хора.

Камионът е регистриран през 2017 г. във Варна на името на компания, собственост на ирландски гражданин.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG