Връзки за достъпност

Извънредни новини

Нено Димов получи обвинение и за ски-концесията в Банско


Нено Димов
Нено Димов

Бившият екоминистър Нено Димов е получил второ обвинение – за концесията на „Юлен“ в Банско, съобщи прокуратурата.

Обвинението е за извършени действия по служба, свързани с концесията на ски зоната. Документи по темата бяха иззети при претърсвания в дома и офиса на Димов в началото на януари.

Димов вече е разследван за умишлена безстопанственост, довела до водния режим в Перник.

През декември Свободна Европа писа, че през 2019 г. прокуратурата не е предприела никакви действия по по проверката за нарушенията на концесионния договор за ски зоната над Банско в Националния парк "Пирин". Проверката беше образувана в края на февруари 2018 г. по сигнал на съпредседателя на "Зелено движение" Борислав Сандов за нарушения на концесионера "Юлен" АД.

През юни 2018 г. тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров предложи на правителството да промени концесионния договор, така че той да отговаря на действащото законодателство. Това обаче не беше направено.


  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG