Връзки за достъпност

Извънредни новини

Бившата шефка на Канал 3 Ива Стоянова застава начело на Нова телевизия


Ива Стоянова
Ива Стоянова

Ива Стоянова, която до декември бе управител и програмен директор на Канал 3, ще управлява Нова телевизия заедно с Николай Андреев. Тя заема мястото на Вяра Анкова, която излиза от оперативното ръководство и е избрана за зам.-председател на съвета на директорите на дружеството собственик на телевизията, „Адванс Медия Груп“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви.

През декември Стоянова се присъедини към Нова, когато оглави дирекция „Информация“ в медията.

До тогава тя беше управител и програмен директор на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия Канал 3. През юни 2019 г. „Капитал“ съобщи, че тя е придобила 90% от акциите на телевизията.

Преди това Стоянова е работила като водещ и репортер в ТВ7. Заедно с Николай Бареков е била водеща на сутрешния блок на канала – „Бодилник“. След това Стоянова се издига до позицията директор на публицистиката в ТВ7.

Преди ТВ7 новият управител на Нова работи в БиБиТи („Балкан българска телевизия“). Започва като репортер, а по-късно се издига до директор на новините в медията. Там тя работи за майката на депутата Делян Пеевски – Ирена Кръстева, която през 2009 г. придоби телевизията от Петър Манджуков.

Работила е още във в. „Народен спорт“, „Седем дни спорт“, а е била и коментатор на спортна гимнастика в телевизия „София кабел“.

След като братя Домусчиеви придобиха собствеността на Нова в медията пристигнаха няколко лица от Канал 3 като директорката на новините Миляна Велева, която пое същия ресор, и журналистът Васил Иванов. През 2017 г. Иванов напусна Нова, твърдейки, че е бил цензуриран.

В същото време от медията бяха освободени редица популярни имена като журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Бяха отстранени и Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева. Преди това телевизията уволни и водещата Анна Цолова.

В последните дни пък стана ясно, че Нова е инициирала раздяла с режисьора Валдес Радев, известен със своите кибер карикатури и шаржове на властимащите България.

Миналият петък Нова бе напусната и от едно от емблематичните си лица Лора Крумова. Тя обяви, че напуска медията, като заяви, че „на фона на процесите там смятам, че това е правилното решение за мен“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG