Връзки за достъпност

Извънредни новини

Починалите от коронавируса станаха 20. Хората с COVID-19 са 531


Смъртните случаи, причинении от коронавирус, станаха 20, съобщиха от Националния оперативен щаб. В неделя в "Пирогов" са починали две жени - на 75 и на 60 години. И двете са имали придружаващи заболявания. Били на поставени на апаратна вентилация, но това не е помогнало.

С добавянето на още 9 нови случая на COVID-19 общият брой на хората с коронавирус в страната стават общо 531. Сред тях има 22 души, които са в интензивни отделения на различни болници.

На 13 март в България беше въведено извънредно положение заради пандемията от коронавирус на 13 март. Бяха затворени всички училища, университети, заведения и нехранителни магазини в големите търговски центрове. Бяха отменени и всички културни и спортни събития. Всичко най-важно за ситуацията можете да прочетете тук. Настъпването на болестта бързо превзема целия свят, както се вижда на тази карта в реално време.

Досега от инфекцията в България са излекувани 37 души. Сред тях са 23-ма мъже и 14 жени. Средната възраст на излекуваните е 47 години.

Няма нова засегната област за изминалото денонощие.

Мъжете представляват 57% от заразените, а жените - 43%. Най-младият пациент е на 1 година, най-възрастният - на 86 години.

Около 30 % от случаите на заразяване са свързани с пътуване в чужбина, посочи в неделя сутринта Венцислав Мутафчийски. Той допълни, че не става въпрос само за престой, обусловен от работа в чужбина, а и за прибиране от ски курорти в Европа.

Но вече има доста случаи, които се появяват, без да имат нищо общо с този път на заразяване, каза още Мутафчийски.

Ако търсите или предлагате помощ, тук можете да намерите полезна информация. Следете и дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG