Връзки за достъпност

Извънредни новини

Изписано е 1-годишното бебе в Добрич. Случаите на COVID-19 в България минаха 700


Медик изпълнява тест за коронавирус в болница в София.
Медик изпълнява тест за коронавирус в болница в София.

Във вторник са доказани 18 случая на коронавирус в България, с което броят на потвърдените случаи става 713 по данни на Националния оперативен щаб.

В болница са общо 209 души, като 29 от тях са в интензивни отделения. Починалите болни са 35.

Вирусът е потвърден при общо 27 души на възраст под 18 години, половината от които са под 10-годишна възраст. По-рано във вторник беше изписан и най-малкият пациент в страната, заразен с коронавирус - момченце на една година в Добрич. Заедно с родителите си той ще остане под домашна карантина за срок от 28 дни, уточни началникът на отделението д-р Венета Йовева.

Потвърдени случаи сред медицинския персонал са 37. Сред работещите в спешна помощ досега с положителен резултат за COVID-19 са девет.

България обяви извънредно положение заради епидемията от коронавирус на 13 март. Затворени са всички училища, университети, детски градини и нехранителните магазини в големите търговски центрове. Наложена е глоба за разходки в парковете и градините. Носенето на маски е задължително. Тук можете да следите развитието на ситуацията в България.

Продължават двете масови изследвания на 4000 граждани в Банско и Добринище, както и акцията за тестване в армията. Сред завърналите се от мисия български моряци няма положителен резултат, но военнослужещите ще бъдат под домашна карантина, съобщиха от щаба на редовния сутрешен брифинг в Министерски съвет.

Подготвя се възстановяване на ваксинацията на децата и на женските консултации след Великден и постепенно отваряне на болниците за планови консултации и лечения, каза още ген. Венцислав Мутафчийски на редовния сутрешен брифинг.

Никое дете няма да изпусне никаква имунизация, увери Ангел Кунчев, главният държавен здравен инспектор. Продължава да има случаи на заразени с морбили - 243 случая – в Перник, Монтана, Пазарджик и 10 300 случая на варицела, допълни той.

От щаба изказаха благодарност към американското посолство, което е направило дарение от 6500 PCR теста. С още 11 се увеличава броят на лабораториите за изследване с такива тестове, което дава възможност за обхващане на по-големи групи от хора при възникване на огнища, допълни ген. Мутафчийски.

По света заразените вече са почти 2 милиона души, като над половин милион от тях са регистрирани в САЩ.

Ако търсите или предлагате помощ, тук можете да намерите полезна информация. Следете и кои са дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG