Връзки за достъпност

Извънредни новини

Обвинените за побоя над Слави Ангелов остават за постоянно в ареста


Слави Ангелов
Слави Ангелов

Тримата мъже, обвинени като извършители на побоя над главния редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов, остават за постоянно в ареста, реши Специализираният наказателен съд. Той беше нападнат на 17 март пред дома си в центъра на София и пребит с метални тръби.

Обвинения бяха повдигнати в петък срещу братята Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев. Те са обвинени за престъпно сдружение, притежание на наркотици и нанасяне на телесна повреда, каза в петък главният прокурор Иван Гешев на брифинг заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Ден по-рано се проведе специализирана операция в района на столичната ул. „Черковна“, където живеят обвиняемите. Общо осем души са били задържани в четвъртък, от които петима са останали в полицейския арест за 24 часа. Засега няма други обвинени.

В петък Гешев посочи, че прокуратурата и МВР подозират като евентуални поръчители на нападението хора, срещу които в момента се водят разследвания в България и затова те се укриват в чужбина. Той обаче не пожела да конкретизира кого точно има предвид.

Според неофициална информация от МВР, разпространена до медиите, сред задържаните е имало привърженици на столичния футболен клуб „Левски“. „24 часа“ неведнъж съобщи за предполагаема връзка между мотивите за побоя и работата на Ангелов във връзка с разследването срещу мажоритарния собственик на клуба Васил Божков, който се намира в Обединените арабски емирства. Разследващите обаче засега не са обявявали официално подобна версия.

Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за тримата обвинени беше поискана от Специализираната прокуратура. Според държавното обвинение е налице опасност те да извършат друго престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка. Определението на Специализирания наказателен съд може да бъде обжалвано пред горната съдебна инстанция.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG