Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Да, да, видях". Тръмп обяви, че има доказателства, че коронавирусът е създаден в лаборатория в Ухан


Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда оттам.
Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда оттам.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е уверен, че коронавирусът е произлязъл в китайска лаборатория, предаде Ройтерс. На събитие в Белия дом Тръмп каза, че е видял данни, които са му вдъхнали "висока степен на увереност". Той обаче не даде повече подробности.

"Да, да, видях", бяха думите му в отговор на въпрос дали има доказателства, които подкрепят тази теза. "Нямам право да ви кажа това", карегоричен беше американският президент.

Уханският институт по вирусология отхвърли твърденията, че коронавирусът произхожда оттам. Повечето експерти са на мнение, че вирусът произхожда от пазар в китайския град Ухан, където се продават диви животни за храна.

Жертвите на новия коронавирус в световен мащаб надхвърлиха 230 хиляди, а заразените - 3,2 милиона. Почти 90 процента от смъртните случаи са в Съединените щати и Европа.

Президентът Tръмп изразява през последните седмици все по-голямо недоволство от Китай във връзка пандемията, която само в Съединените щати отне живота на десетки хиляди хора и доведе до икономическа рецесия.

Данните показват, че САЩ са загубили над 30 милиона работни места за шест седмици, след като мерките за блокиране започнаха да действат в цялата страна, обобщава Франс прес. Проблемите в най-голямата световна имат своя паралел от другата страна на Атлантическия океан, където експертите предупредиха за безпрецедентна финансова криза в Европа.

Ако търсите или предлагате помощ, тук можете да намерите полезна информация. Следете и кои са дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Обяснено в две минути. Какво се случва в Грузия
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:35 0:00
XS
SM
MD
LG