Връзки за достъпност

Извънредни новини

Седмицата започна с двойно повече излекувани отколкото новозаразени с COVID-19


Проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб
Проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб

Новозаразените с коронавирус в България за последното денонощие са 19 души при направени 1220 PCR теста. Това заяви на редовния брифинг проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и допълни, че епидемията затихва с 0,8% увеличение на случаите. В понеделник са излекувани 33 души.

Общият брой на заболелите от началото на епидемията е 2538, а 144 са починалите. Вчера са починали четирима души, а сред новозаразените е 14-годишно момиче. Бременна жена също е с позитивен тест за COVID-19, но това не е опасно за плода в утробата на майката, подчерта Кантарджиев. 259 души са общо заразените медици в страната като от вчера има нов случай на медицинска сестра в Сливен.

България обяви извънредно положение заради разпространението на коронавируса на 13 март. То беше отменено на 13 май, от когато и биват поетапно премахвани повечето от ограниченията.

По света пандемията продължава. Най-тежко засегнатата страна остава САЩ с над 1,8 милиона случаи. На второ място е Бразилия, където има над 520 000 заразени. Русия е на трето място с над 410 000 болни. В Европа най-тежко засегната страна е Великобритания, която е на второ място в света по брой на починалите от COVID-19. Те са близо 40 000. Тук можете да следите разпространението на заразата като информацията се обновява на всеки час.

Ако търсите или предлагате помощ, можете да намерите полезна информация. Следете и кои са дарителите, които помагат в борбата с COVID-19.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG