Връзки за достъпност

Извънредни новини

Президентът на Радио Свободна Европа обяви, че е уволнен от новия шеф на Агенцията за глобални медии


Джейми Флай
Джейми Флай

Президентът и главен изпълнителен директор на Радио Свободна Европа/Радио Свобода (РСЕ/РС) Джейми Флай обяви, че е уволнен от новия ръководител на Американската агенция за глобални медии (USAGM).

В писмо до служителите на радиото Флай казва, че е бил информиран за уволнението си от Майкъл Пак, новият ръководител на финансираната от американския бюджет агенция.

"Оставям с огромна мъка всички вас в Радио Свободна Европа", казва Флай в писмото. "Да бъда начело на организацията в последната година е чест за цял живот".

Асошиейтед прес съобщава, че Пак е уволнил също ръководителите на другите три американски международни медии - Радио Свободна Азия, както и специализираните организации за Близкия изток и за Куба.

Уволнен е и ръководителят на фонда Open Technology, също част от USAGM.

Преди две седмици Пак беше утвърден като ръководител на агенцията. Той замени и всички членове на борда на директорите и се назначи за председател.

В писмо до служителите на USAGM Пак обяви, че е решен да гарантира независимостта на американските международни медии, които трябва да предоставят независими новини и информация за публиките по целия свят.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG