Връзки за достъпност

Извънредни новини

"Лъжливи твърдения". Фейсбук изтри пост на Тръмп за коронавируса


Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

За първи път Фейсбук изтри пост на американския президент Доналд Тръмп, тъй като нарушава политиката на компанията срещу разпространяването на невярна информация за коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Социалната мрежа е втора след Туитър, който пез май обозначи два поста на президента като подлежащи на допълнителна проверка за достоверност, навличайки си гнева на президента.

Постът във Фейсбук, който е премахнат, е включвал препратка към видео на телевизия “Фокс нюз”, в което Тръмп казва, че децата са "на практика имунизирани" срещу вируса.

Фейсбук отбеляза, че видеото съдържа лъжливи твърдения, че група хора е неподатлива на COVID-19, което е нарушение на политиката на социалната мрежа срещу вредната подвеждаща информация за вируса.

Това е първият случай, в който Фейсбук премахва изцяло пост на Тръмп, вместо да го маркира като нарушаващ политиката й срещу дезинформацията, както правеше досега.

В няколко изследвания беше изказано предположение, без да е доказано, че вероятността за заразяване при децата е по-малка, отколкото при възрастните, и при тях е възможно да се проявят само леки симптоми. Това обаче не означава на "на практика да си имунизиран" срещу вируса, отбелязва Асошиейтед прес

Социалната мрежа Туитър съобщи, че е замразила профил на предизборната кампания на Тръмп и мярката ще се отмени, когато бъде изтрита публикация със същия клип.

Миналата седмица временно бе спрян профилът на Доналд Тръмп-младши в микроблогинга, а пост на президент за протестите, започнали от американския град Минеаполис, бе скрит заради възхваляване на насилието.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG