Връзки за достъпност

Извънредни новини

Съдът върна за преработка обвинението срещу бившия кмет на Созопол


Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи
Бившият кмет на Созопол Панайот Рейзи

Делото срещу бившия кмет на Созопол и още няколко служители на общината за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери не тръгна във вторник, както се очакваше, съобщи БНР.

Причината е, че съдът върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на процесуални нарушения.

Съдът прецени, че в обвинителния акт има непълноти, които могат да попречат за осъществяване на правото на защита, тъй като не е конкретизирано какво престъпление е извършил всеки от обвиняемите.

Бившият кмет на Созопол е обвиняем заедно със Златка Мусева, Елена Димитрова, Венцислав Петров и Христо Христов за присвояване на над 2 млн. лева в периода 2014-2017 г. чрез възлагане на различни дружества на строително-монтажни и строително-ремонтни дейности. От прокуратурата твърдят, че въпросните фирми са били собственост на подставени лица, които били социално слаби.

През март 2019 г. Рейзи беше остранен от длъжност от Специализирания съд заради вероятност да попречи на разследването. Ден по-късно от ГЕРБ обявиха, че той подава оставка като кмет на града, но самият Рейзи отрече.

Седмица по-късно той окончателно беше отстранен от поста си след решение на Апелативния съд.

Неотдавна името на Рейзи отново предизвика обществения интерес заради строежа на придобилата популярност като „подпорна стена“ постройка на Шофьорския плаж в местността Алепу край Созопол.

Докато е бил общински съветник, а по-късно и кмет, той е взел участие в учредяването и продажбата на общински дял в дружеството „Алепу вилидж“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

XS
SM
MD
LG