Връзки за достъпност

Извънредни новини

36% положителни проби за COVID-19. И над 5500 заразени медици от началото на пандемията


3327 са новите случаи на коронавирус в България, стана ясно от данните на Единния информационен портал. За изминалото денонощие са направени 9179 PCR теста, като 36,2% от тях са дали положителен резултат. 1865 са са излекуваните. Най-много новозаразени има в столицата – 754. Следват областите Пловдив с 322, Варна с 266 и Стара Загора с 248 души.

През последните няколко седмици в страната се наблюдава ръст на приетите за лечение в болница и на смъртните случаи. Здравните власти съобщиха за 151 починали за последните 24 часа. В четвъртък България стана държавата в Европа с най-висока смъртност от COVID-19, показаха данните на Европейския център за профилактика и контрол на заболяванията.

Според Националната информационна система от началото на пролетта, когато коронавирусът беше обявен за пандемия, при 5695 медицински служители е доказана коронавирусна инфекция. 199 нови случая са регистрирани през последните 24 часа.

От събота с влезлите в сила нови мерки хранителните магазини не допускат хора под 65-годишна възраст от 8:30 ч. до 10:30 ч.

В петък вечерта, преди влизането в сила на по-строгите ограничения, в моловете се извиха големи опашки от пазаруващи. Тези търговски центрове ще останат затворени до 21 декември, но по-малките квартални магазини могат да продължат да работят. Отворени остават аптеки, дрогерии, оптики, зоомагазини, застрахователни офиси, банки и офисите на телекомуникационните оператори.

Тук може да следите развитието на епидемията в България - откритите случаи, състоянието на заразените и наложените ограничения. Следете и интерактивната карта за разпространението на коронавируса по света.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG