Връзки за достъпност

Извънредни новини

Пеевски продава вестниците си на компанията, която купува Нова телевизия


Делян Пеевски
Делян Пеевски

"Юнайтед груп", които купиха БТК и са в процес на придобиване на "Нова Броудкастинг Груп", искат да купят и вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски. Става въпрос за "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Меридиан мач" и "Борба". Новината е съобщена от "Капитал", които се позовават на Комисията за защита на конкуренцията.

През последните месеци Пеевски прехвърли вестниците си към новосъздаденото дружество "Вестник Телеграф". Като вероятна причина за това от Капитал посочват факта, че срещу предишния издател "Телеграф медиа" има десетки висящи граждански дела, образувани от хора и фирми, които твърдят, че са претърпели вреди от публикациите в "Телеграф" и "Монитор". Дружеството е многократно осъждано за неверни и клеветнически публикации.

След като марките на вестниците са прехвърлени в новосъздаденото "Вестник Телеграф", то е обявено в ликвидация.

“Юнайтед груп" (United Group) е създадена през 2000 г. Собственост е на фондовете "Би Си партнърс" (BC Partners) и Кей Кей Ар (KKR). В портфолиото на компанията е Tele2 в Хърватия, както и активи в Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина и Черна гора.

През лятото на тази година “Юнайтед груп" (United Group) придоби българския телеком БTK (Vivacom), както и големия доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия в Гърция - Forthnet.

Компанията е и впроцес на купуване на най-голямата мултиплатформена медия в България "Нова Броудкастинг Груп”, която преди година и половина беше придобита от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Наскоро “Нова Броудкастинг груп” купи Канал 3, музикалните канали The Voice и Magic TV, както и радиостанциите “Веселина“, “Витоша“, Magic FM и The Voice.

Наистина ли няма следи, които да свързват Пеевски с КТБ?
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Ще заработи ли отново Драгалевският лифт на Витоша
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:16 0:00
XS
SM
MD
LG