Връзки за достъпност

Извънредни новини

Обвиняемите за побоя над Слави Ангелов се изправят пред спецсъда


Главният редактор на в. "168 часа" и дългогодишен криминален репортер на в. "24 часа" Слави Ангелов
Главният редактор на в. "168 часа" и дългогодишен криминален репортер на в. "24 часа" Слави Ангелов

Специализираната прокуратура внесе в сряда в Специализирания наказателен съд обвинителния акт срещу тримата мъже, обвинени през април за побоя, нанесен месец по-рано на главния редактор на в. „168 часа“ Слави Ангелов пред дома му в София.

Братята Георги и Никола Асенови и Бисер Митрев ще отговарят за това, че в периода между януари 2019 и 23 април 2020 г. са се сговорили да извършват телесни повреди срещу заплащане, както и за това, че на 17 март са пребили журналиста. Тримата имат и обвинение за притежание на наркотици.

Веднага след арестите на тримата в края на 23 април, спецсъдът ги задържа за постоянно в ареста, където двама от тях се намират и до момента. Третият обвиняем е освободен срещу парична гаранция заради „влошено здравословно състояние“, уточняват от спецпрокуратурата без да дадат подробности. Предстои спецсъдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Разследващите не съобщават и за евентуален напредък в издирването на предполагаемите поръчители на нападението срещу Слави Ангелов. През април главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата и МВР подозират като евентуални поръчители хора, срещу които в момента се водят разследвания в България и затова те се укриват в чужбина. Той обаче не пожела да конкретизира кого точно има предвид.

„За мен този случай е атака срещу българската държава директно и продължава да се работи в посока – поръчителите и евентуалните посредници като основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действие на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са наказателни преследвания и в момента се укриват извън пределите на държавата“, каза тогава главният прокурор.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG