Връзки за достъпност

Извънредни новини

Под 10% положителни проби за COVID-19 през последния ден. Има ръст на смъртните случаи


Нови 1029 случая на коронавирус са диагностицирани в България при направени 10 774 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. 525 носители на инфекцията са установени с PCR тест, а 504 - с бърз антигенен тест.

Процентът на положителните проби се запазва нисък с сравнение с миналия месец - 9,5 на сто от всички изследвани. Най-много са новите случаи в София - 178, следват Варна със 102 и Пловдив с 94 новoрегистрирани заразени.

В болници се лекуват 4405 пациенти с COVID-19, като от тях 411 са в интензивни отделения. Като излекувани за денонощие са регистрирани 2213 души. Починали са 157.

42-ма са медицинските служители с положителен тест за коронавирус през изминалите 24 часа, което е скок в сравнение с отчетените в понеделник едва шест случая при медици.

В понеделник в България пристигна втора пратка ваксини срещу коронавируса. Доставката съдържа около 25 000 дози от препарата на Pfizer и BioNTech, който зесега е единственият одобрен за употреба в Европейския съюз.

Ограничителните мерки все още са в сила. Затворени са заведения и големи търговски центрове. Училищата ще продължат на дистанционно обучение, с изключение на учениците до 4 клас включително. Повече за развитието на епидемията в България може да следите в блога на Свободна Европа. Данните за света може да откриете в интерактивната карта.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

XS
SM
MD
LG