Връзки за достъпност

Извънредни новини

Управителката на Нова телевизия Ива Стоянова напуска заедно с Домусчиеви


Ива Стоянова
Ива Стоянова

Управителят на "Нова броудкастинг груп" Ива Стоянова обяви във вторник, че напуска Нова телевизия, заедно с предишните собственици братя Кирил и Георги Домусчиеви. Съобщението идва ден след като Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) одобри продажбата на "Нова" на "Юнайтед груп".

В прессъобщение Стоянова заявява, че смята за редно да напусне телевизията, заедно с двамата вече бивши собственици. "Станах управител на Нова Броудкастинг Груп след покана от досегашните собственици Кирил и Георги Домусчиеви и смятам, че е редно и достойно да се оттегля заедно с тях“, казва тя.

Ива Стоянова стана част от "Нова броудкастинг груп" през месец декември 2019 година - няколко месеца след като братя Домусчиеви придобиха компанията. Преди това тя беше собственик по документи на свързаната с депутата от ДПС Делян Пеевски телевизия "Канал 3“. Наред с това тя беше управител и програмен директор на медията. След трансфера си в Нова телевизия Стоянова започна работа като генерален директор "Информация". Само два месеца след назначаването ѝ стана управител на медията на мястото на Вяра Анкова.

Към екипа на телевизията, собственост на Домусчиеви, преди това бе привлечен друг кадър на "Канал 3“ - директорката на новините Миляна Велева, която пое същия ресор в Нова телевизия.

През септември миналата година „Нова телевизия“ купи „Канал 3“ и го прекръсти на "Нова нюз". А от началото на 2021 година той заработи като новинарски канал на медията.

През 2019 г. от Нова телевизия бяха освободени редица популярни имена като журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова и Марин Николов. Бяха отстранени и Виктория Бехар и покойната Силва Зурлева. Преди това телевизията се освободи от шефката на новините Дарина Сарелска и водещата на сутрешния блок Анна Цолова. Свалено бе и предаването на покойния вече журналист Милен Цветков.

Откакто Нова телевизия стана собственост на братя Домусчиеви, а фактическото ѝ ръководство беше поето от кадри на свързания с Делян Пеевски канал, медията се раздели с още знакови лица: водещата Мирослава Иванова, колежката ѝ Галя Щърбева и редица продуценти. Освободен беше и режисьора Валдес Радев. По същото време медията бе напусната и от едно от емблематичните си лица Лора Крумова. Тя обяви, че напуска медията, като заяви, че „на фона на процесите там смятам, че това е правилното решение за мен“.

  • 16x9 Image

    Свободна Европа

    Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език.

Най-ново видео

Пеевски, Горанов, "Магнитски". Действат ли още санкциите
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
XS
SM
MD
LG